Další
    Cestování11 + 1 míst které musíte vidět na potulkách...

    11 + 1 míst které musíte vidět na potulkách Maltou: Zajímavá a historická krajina v srdci Středomoří

    -

    - Advertisment -spot_img

    Malta je úžasné místo k návštěvě, se zajímavou a historickou krajinou v srdci Středozemního moře. Obyvatelstvo se skládá z arabských nájezdníků, benátčanů, ale také britských kolonizátorů a původních Malťanů, a tak není divu, že se zde mísí mnoho různých kultur. V tomto článku vám popíšeme 11+1 míst, která byste při návštěvě Malty neměli vynechat!

    AZUROVÉ OKNO JE PŘÍRODNÍ VÁPENCOVÝ OBLOUK, KTERÝ SE ZŘÍTIL DO MOŘE

    Azurové okno je symbolická památka na jihozápadním pobřeží Malty, která se nachází v zátoce Dwejra. Toto úžasné místo je vidět z mnoha míst podél krásného pobřeží tohoto malého ostrovního státu. Vzniklo v rámci geologického procesu známého jako pobřežní karstifikace – kdy se dešťová voda dostává do podzemí a rozpouští skalní podloží, čímž vznikají jeskyně nebo závrty, které se pak propadají a vytvářejí velkolepé útvary, jako jsou tyto skalní útvary u Středozemního moře.

    Azure Window, Gozo, Malta - jižní pohled
    Azure Window, na ostrově Gozo – jedna z těch nejtradičnějších míst, které musíte na Maltě vidět | Foto: DXR, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

    Azurové okno na Maltě tvoří dva sloupovité komíny, které byly v průběhu času erodovány slanou vodou, takže nyní připomínají prsa, mezi nimiž je vidět trochu modré oblohy. Místní obyvatelé říkají, že když projdete oknem, splní se vám přání!

    Kdo by si to tedy chtěl nechat ujít? O tom, co se stane, když lidé projdou Azurovým oknem na Maltě, se budete muset přesvědčit sami – ale nedoporučujeme příliš dlouho čekat, než se tam vydáte na dobrodružnou výpravu!

    - Advertisement -
    Top Homepage Banner Advertise With Us 30%

    VALLETTA BYLA POSTAVENA V ROCE 1566 A JE JEDNÍM Z NEJKRÁSNĚJŠÍCH MALTSKÝCH MĚST

    Valletta je hlavním městem Malty a nachází se zde mnoho působivých staveb. Výstavba Valletty začala v roce 1566 po objevení obrovské trhliny, která hrozila zničit staré město; stavěli ji italští architekti podle návrhů vycházejících z renesanční architektury. Dnes se můžete kochat tímto krásným městem, které bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO.

    typické úzké uličky hlavního města Malty - Valetty
    Typické úzké uličky hlavního města Malty – Valetty | Foto: Freepik.com

    Nejznámější stavbou ve Vallettě je ko-katedrála svatého Jana (maltsky Il-Knisja San Ġwann), která v jednu chvíli patřila jak římskému katolicismu, tak východnímu pravoslaví – někteří říkají, že symbolizuje toleranci mezi náboženstvími! Palác velmistra, známý také jako Palazzo Gran Maistru (anglicky Palác velmistra) – byl postaven Pintou. Je to barokní budova, která byla domovem mnoha mocných lidí. Nyní se v něm nacházejí některé z nejvýznamnějších kulturních pokladů Malty, mimo jiné obrazy od Caravaggia a Rubense. Památník Velkého obléhání připomíná událost, při níž se turečtí útočníci pokusili dobýt Vallettu, ale po 140 dnech byli s pomocí Anglie zahnáni zpět.

    Ko-katedrála svatého Jana, Valetta, Malta
    Ko-katedrála sv. Jana, Valetta, Malta – hlavní loď  | Foto: Freepik.com

    Upper Barrakka Gardens – rozlehlý park, kde si můžete odpočinout a pokochat se krásou Malty. Najdete zde mnoho rostlin, stinná místa s posezením pro ty, kteří se chtějí posadit a rozjímat o životě, a také stromy, které poskytují stín v letních měsících, když je příliš horko! Na jednom konci horní části zahrady Barrakka se nachází také vodní fontána, kterou původně nechal postavit velmistr Pinto, ale nyní byla obnovena. Horní zahrada má z jedné strany výhled na pevnost Fort Saint Elmo a z druhé strany na přístav Marsamxett, takže je ideální pro procházky nebo posezení u jídla pod širým nebem; prodejci jídla jsou k dispozici po celém okolí.

    Ve Vallettě se nachází také jedna z nejstarších funkčních bronzových soch v Evropě: socha na vrcholu katedrály svatého Jana zobrazující Ježíše Krista nesoucího svůj kříž; svůj úkol plní obdivuhodně, přestože je stará více než 700 let!

    - Advertisement -
    Top Homepage Banner Advertise With Us 30%
    Upper Barakka Gardens, Valetta Malta
    Upper Barakka Gardens, Valetta, Malta | Foto: Afr66, CC0, via Wikimedia Commons

    Při návštěvě tohoto města je k vidění mnoho dalších zajímavých věcí, takže vám doporučujeme věnovat trochu času prozkoumání a užívání si tohoto skvělého místa.

    VYDEJTE SE DO MDINY, KTERÁ JE NEJSTARŠÍM MĚSTEM NA OSTROVĚ

    Město Mdina je nejstarším městem na ostrově. Bylo založeno Araby a má dlouhou historii, která sahá až do římských dob; na jeho území se totiž nachází mnoho archeologických nalezišť z tohoto období. Je to zajímavé místo, kde si můžete připadat jako král Artuš, protože se v těchto ulicích proháněli středověcí rytíři.
    Město Mdina je často označováno za nejromantičtější a nejstarší středověké město na Maltě. Stará část města s malými uličkami a budovami zůstala nedotčená a v roce 1980 byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.

    Jedna z malebných kamenných uliček starého města Mdina, Malta
    Jedna z malebných uliček starého města Mdina, Malta | Foto: Freepik.com

    V Mdině je mnoho zajímavých míst, ale jedno z nich byste neměli vynechat – městskou katedrálu, která vznikla ještě před založením Mdiny. Muzeum katedrály nabízí pohled na historii a kulturu Malty s mnoha archeologickými nálezy, jako je keramika, mince, šperky a další, které pocházejí z období od roku 2500 př. n. l.. V neděli se zde v 11 hodin dopoledne konají bezplatné prohlídky s průvodcem, při nichž se během pouhých 45 minut dozvíte spoustu zajímavostí o maltské historii!
    Další atrakcí, která by neměla chybět na vašem seznamu při návštěvě tohoto města, je věž svaté Lucie. Tato věž byla postavena Brity v roce 1614 n. l. po jejich okupaci ostrova v roce 1565 n. l.. V průběhu času sloužila k několika účelům, mimo jiné jakojako vězení, arzenál a vojenská pozorovatelna. Dnes je pro svou historickou hodnotu považována za jednu z nejvýznamnějších památek na Maltě.

    NAVŠTIVTE CHRÁMY HAGAR QIM A MNAJDRA, ODKUD SE VÁM NASKYTNE NEUVĚŘITELNÝ POHLED NA STAROBYLOU ARCHITEKTURU

    Chrámy Hagar Qim a Mnajdra jsou dvě nejvýznamnější megalitické památky na Maltě. První z nich je komplexem tří různých staveb, které byly postaveny před více než 4000 lety nad sebou a které dohromady tvoří jednu památku, avšak s velmi rozdílnými kulturními vlivy: můžete zde vidět vlivy fénické kultury, egyptské a kartaginské kultury. Mnajdra je archeologická lokalita se souborem tří chrámů, které jsou zároveň megalitickými památkami: byly postaveny před více než 4000 lety, ale v minulém století byly obnoveny.

    - Advertisement -
    Top Homepage Banner Advertise With Us 30%
    Komplex megalitických chrámů Hagar Qim, Malta
    Komplex megalitických chrámů Ħaġar Qim, Qrendi, Malta | Foto: Laredawg, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

    Komplex Hagar Qim je specifické místo, které si na Maltě nemůžete nechat ujít. Jedná se o prehistorický chrámový komplex ze čtvrtého tisíciletí před naším letopočtem. Je to jedna z nejstarších volně stojících staveb v Evropě a patří také k největším. Je dobře zachovalý, a tak je možné si toto tajemné místo prohlédnout od základu.

    PROJEĎTE SE LODÍ KOLEM OSTROVA COMINO A PROHLÉDNĚTE SI JEHO PŘÍRODNÍ KRÁSY ZBLÍZKA

    Comino je nejmenší z obydlených ostrovů Malty a nabízí možnost opravdu krásných projížděk lodí. Má velmi bohatý podmořský život s mnoha zachovalými podmořskými útesy, které jsou také domovem různých vzácných druhů, například měkkýšů. Pokud budete mít štěstí, možná se vám podaří spatřit delfíny nebo dokonce velryby! Vzhledem k tomu, že Comino leží daleko od hlavního ostrova, kde žije většina lidí, zůstává jeho krajina nedotčena lidským vlivem.

    Legendární Blue Lagoon na ostrově Comino, Malta
    Legendární Blue Lagoon na ostrově Comino, Malta | Foto: Freepik.com

    Ostrov je také proslulý svou rozmanitou flórou, která zahrnuje řadu endemických druhů rostlin, jako je například levandule maltská a některé vzácné stromy. V přístavu Sliema nebo Marsaxlokk si můžete pronajmout loďku a prozkoumat bohaté přírodní krásy ostrova.

    ZAPLAVTE SI S DELFÍNY V MOŘSKÉM PARKU BLUE LAGOON

    Původně se jednalo o slané jezírko, které bylo přeměněno na atraktivní a příjemný vodní park.
    Blue Lagoon na Maltě nabízí celou řadu aktivit od plavání s delfíny po skluzavky nebo potápění v jednom ze tří bazénů. Návštěvníci si mohou také užít výlety na nafukovacích banánových člunech po rychlých řekách, zatímco jiní mohou dát přednost plavbě po hlubokých vodách na kajacích. Vzrušení nikdy nekončí, protože je zde spousta dalších aktivit, jako je například hra na 18jamkovém minigolfovém hřišti, lezení na nejvyšší skalní stěnu Malty, jízda na odrážedlech po speciálně vyrobené dráze.
    V Blue Lagoon na Maltě se nachází také vodní park se skluzavkami a dalšími atrakcemi. Dospělí i děti mají spoustu příležitostí k zábavě na nafukovacích banánech i k jízdě na šlapadlech v hlubokých vodách na speciálně vyrobených kolech. Rodiny si mohou užít společné koupání a zároveň poobědvat v jedné ze tří restaurací.
    Blue Lagoon se nachází na konci ulice Triq it-Tajjeb v Mellieħě.

    PROCHÁZKA RYBÁŘSKOU ZÁTOKOU V MARSAXLOKKU

    Staré rybářské městečko Marsaxlokk je malebná zátoka s tradičními barevnými rybářskými loďkami. V místní restauraci se podávají čerstvé ryby z ranních úlovků a hned u mola chutnají prostě dokonale.
    Celá vesnice je skanzenem maltské historie. Při procházce malými uličkami si můžete prohlédnout tradiční rybářské lodě a domy, jejichž historie sahá až do 16. století. Často jsou pomalovány pestrými barvami, což z nich dělá pestrou procházku a zároveň vás poučí o místní historii tohoto místa na jižním pobřeží Malty.
    Vesnice je ideálním místem pro oběd nebo večeři. Molo nabízí mnoho možností, jak si vychutnat čerstvé mořské plody a dobré víno na večerním slunci a přitom sledovat lodě plující pod jasnou modrou oblohou. A pokud budete mít to štěstí a budete zde v době konání některého z proslulých maltských festivalů jídla, určitě si nenechte ujít účast na tomto jedinečném zážitku!

    Tradiční barevné lodě s okem v malebné rybářské vesnici Marsaxlokk, Malta
    Tradiční barevné lodě s okem v malebné zátoce rybářské vesnice Marsaxlokk, Malta | Foto: Freepik.com

    Ulice Marsaxlokku byly pojmenovány podle osobností, které se vztahují k minulosti této oblasti – například těch, kteří ji vybudovali po vysušení bažin nebo zde lovili ryby (Uolter Galea), bránili ji před nájezdníky (Ligur Pal), nebo pomáhal oslavovat její krásu (Alfred North).

    ZTRATIT SE V LABYRINTU V ĦAL SAFLIENI HYPOGEUM

    Hypogeum Ħal Saflieni je fascinující bludiště propojených tunelů, do kterého se dostanete dveřmi, které se nacházejí v mnoha maltských budovách. Název znamená v překladu „podzemní chrám“ a nejspíše sloužil jako iniciační místo pro nové členy náboženských řádů, nebo dokonce jako pohřební komora. Nedávný objev odhalil, že v tomto podzemním doupěti mohlo v jednu dobu žít až 3000 lidí!
    Abyste mohli tyto podzemní chodby prozkoumat, musíte si nejprve zakoupit vstupenku ve vstupní budce v dolním patře (která slouží také jako parkoviště). Pak se vydejte ke schodišti vedoucímu dolů do tmy, kam shora proniká jen tolik světla, abyste o nic nezakopli na cestě.

    Hal Saflieni Hypogeum - vrchní poschodí
    Labyrint chodeb Hal Saflieni Hypogeum, Malta | Foto: xiquinhosilva, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

    Jakmile sejdete po schodech dolů, pusťte se do průzkumu! Chodby jsou úzké a mají nízké stropy. Budete chodit po nerovném terénu, který vám občas může dělat potíže s udržením rovnováhy (a to ne kvůli nějaké nadpřirozené síle!)
    Hypogeum je navrženo tak, aby se jeho dlouhodobí obyvatelé nikdy neztratili a mohli tak snadno najít cestu zpět, ať už se nacházejí kdekoli – například když jdou ven pro zásoby nebo se setkávají s dalšími lidmi žijícími v tomto podzemním doupěti. Přesto se však můžete ztratit, pokud nebudete věnovat pozornost značkám podél stěn, které návštěvníky navádějí k různým zajímavým místům v tunelech. Mezi ně patří např: „Hlavní sál“, „Chrám mrtvých“ a „Sloupový sál“. Na jednom místě narazíte na zamčenou bránu.

    SKVĚLÝ VÝHLED NA MDINU Z GOLDEN BAY (BORĠ IN-NADUR)

    Golden Bay je nejznámější maltská pláž a zároveň jedna z nejlepších v zemi. Zátoka má písčité dno a omývá ji průzračná voda. Na obou stranách zátoky je mnoho skalisek, která jsou vhodná pro šnorchlování, pokud vám nevadí, že se namočíte! Při odlivu se v této oblasti nachází také několik menších tůní, které můžete prozkoumat.
    Ze Zlaté zátoky je výhled na velkou část Mdiny, včetně pevnosti St Angelo na jejím severním konci, která se tyčí vysoko nad oběma stranami zátoky. Kdo chce mít ještě větší výhled, může se vydat nahoru přes kopec Charli Hill a vychutnat si úchvatné panorama z volného místa – ale pozor: výstup sem může být zrádný, protože zde nejsou žádné úchyty na skalních stěnách, abyste se vytáhli nahoru.

    jedna z nejznámějších a nejlepších maltských pláží Golden Bay
    Jedna z nejznámějších a nejlepších maltských pláží – Golden Bay | Foto: Majjistral Park, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

    Výhled ze Zlaté zátoky je jen částí atrakcí tohoto místa; je zde mnoho aktivit, které si můžete vyzkoušet. Přímo na pláži je kiosek, a pokud budete potřebovat cokoli dalšího, v Bugibbě jsou jen kousek od vás. V blízkosti najdete nejrůznější vodní sporty – například šlapadla, vodní skútry, vodní lyžování a další.
    Na pláži se můžete věnovat i dalším aktivitám, například volejbalu nebo fotbalu, k dispozici je také golfové hřiště.

    NAVŠTIVTE PEVNOST RINELLA A PROHLÉDNĚTE SI JEJÍ FASCINUJÍCÍ VOJENSKOU HISTORII

    Fort Rinella je vojenská pevnost, která byla postavena v 19. století, aby zabránila útočníkům přijít do Salemu a pokusit se ho ovládnout během války. Nachází se na North River Road, jižně od silnice č. 114, a uvnitř je umístěna výstava o její historii spolu s poskytováním veřejných prohlídek pro zájemce.

    Pevnost Rinella a Rinella Bay, Malta
    Pevnost Rinella se svou vojenskou historií | Foto: Txllxt TxllxT, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons


    Po vnějších okrajích pozemku vede také malebná turistická stezka, která poskytuje fascinující výhledy do přírody a také neuvěřitelné příležitosti k fotografování v různých denních dobách. Návštěvníci mohou prozkoumat všech devět akrů nebo se vydat na pěší túru po jedné straně a pak se vrátit zpět – díky tomu je toto místo ideální jak pro samostatné dobrodruhy, tak pro rodiny!

    OSTROV GOZO – DALŠÍ MALTSKÝ OSTROV LEŽÍCÍ JIHOVÝCHODNĚ OD PEVNINSKÉ MALTY S VLASTNÍM OSOBITÝM CHARAKTEREM

    Ostrov Gozo, který je od Malty vzdálen pouhých patnáct kilometrů, a je tak ideálním cílem jednodenních výletů, vyniká svým charakterem. Jedná se o starobylý ostrov s historií sahající až do doby bronzové (nejstarší lidské pozůstatky pocházejí z roku 3000 př. n. l.). Přestože byl vždy obýván malými komunitami lidí, kteří se živili zemědělstvím v úrodných údolích nebo rybolovem na moři, mnohé vesnice si dodnes udržují místní tradice, jako je například svébytná architektura a způsob oblékání. Gozo má asi 40 000 obyvatel a zachovává si vlastní dialekt, kterým se na ostrově také mluví.

    Pohled na ostrov Gozo z Citadely Victoria
    Pohled na ostrov Gozo z Citadely Victoria | Foto: Freepik.com


    Historie měst na ostrově Gozo, která se navzájem tak liší svým charakterem, ale všechna jsou opředena starobylou středomořskou tradicí, která je činí jedinečnými, by mohla zaplnit mnoho stránek. Neměli bychom být překvapeni, když narazíme na pevnosti, strážní věže a kostely uprostřed ostrovních luk s výhledem na Maltu po naší levici.

    CENTRUM ZÁBAVY MLADÝCH NA MALTĚ = SAN JULIAN (SAN ĠILJAN)

    Na Maltě se nachází zábavní centrum pro mládež San Ġiljan. Na tomto místě najdete nejen řadu restaurací, ale také barů a diskoték. Toto město je nazýváno „maltským městem večírků“ díky svým možnostem nočního života pro všechny věkové i finanční kategorie.
    San Ġiljan byl postaven na místě starého lomu, což vysvětluje jeho skalnaté pobřeží s mnoha přílivovými tůněmi, které ztěžují přístup při odlivu. Ostrov má dvě malé písečné pláže – jednu poblíž hlavního centra města (zvanou Il-Pjanti) a druhou poblíž čtvrti il-Għarb směrem k Qawra Point podél pobřežní silnice, odkud je výhled na záliv Valletta z dálky, stejně jako na Marsaxlokk Bay, která je oblíbeným nedělním cílem.

    St. Julian's, Triq id-Dragunara, Malta
    Centrum mladých – St. Julian’s, Triq id-Dragunara, Malta | Foto: Txllxt TxllxT, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons


    V minulosti byl v San Ġiljanu pouze jeden malý obchůdek, který byl nyní nahrazen různými obchody, kde najdete vše od zmrzliny až po potraviny nebo módní oblečení. Nacházejí se zde také dva supermarkety (Penny Market a Eurospin) a mnoho dalších obchodů včetně tradiční maltské pekárny, kadeřnictví a obchodu s obuví.
    Hlavní kostel pro místní obyvatele (sv. Jiří) byl postaven kolem roku 1680, ale nyní se v něm koná pouze jedna nedělní mše měsíčně a většina lidí chodí v neděli na mši do jiných kostelů.

    JAK SE ALE NA MALTU VLASTNĚ DOSTANU? TO BUDE ASI DRAHÁ DOVOLENÁ…

    Pro začátek Malta je součástí Evropské unie, takže dostat se tam nebude příliš obtížné; většina lidí má tendenci přiletět letadlem, což obvykle trvá z většiny evropských letišť asi tři až čtyři hodiny. Na Maltu se nejlépe dostanete prostřednictvím jedné z nízkonákladových leteckých společností. Většinou lety nejsou drahé, ale v hlavní sezóně lety bývají často plné.
    Každopádně existují i další možnosti, například trajekty! Které sice v zimních měsících nejsou v provozu, ale v létě se můžete vydat na Maltu ze Sicílie nebo dokonce z Tuniska.

    KAM NA MALTĚ ZA DOBRÝM JÍDLEM?

    Na Maltě je tolik míst, kde se dá dobře najíst. Ať už hledáte něco jednoduchého, nebo luxusního, na ostrově je spousta možností. Místní obyvatelé mají svá oblíbená jídla a restaurace, ale zde je seznam několika skvělých možností, kde rozhodně neuděláte chybu:

    La Favorita

    Restaurace La Favorita nabízí tradiční maltskou kuchyni s autentickou středomořskou atmosférou za rozumné ceny (30 EUR na osobu). Vyzkoušejte ravioly plněné sýrem ricotta a špenátem; dušené jehněčí maso vařené v omáčce z bílého vína; těstovinový koláč pastizzi plněný sýrem ricotta, hráškem, lístky máty, petrželovým pestem a rajčatovým pyré; kuřecí kiev podávaný na citronovém másle s rýžovým pilafem posypaným čerstvým strouhaným parmazánem. Nabízejí také bezlepkové talíře!

    The Test Kitchen

    Chcete-li si dopřát luxusnější zážitek, navštivte restauraci The Test Kitchen oceněnou michelinskou hvězdou. Nachází se v hotelu Hilton a nabízí pokrmy se středomořskou příchutí. Pokud nechcete za jídlo příliš utrácet, nabízejí také polední menu!

    Melita

    Dalším oblíbeným místem, kde se podávají maltská jídla, je Melita, která funguje již od roku 1964. Nabízejí také obědové a večeřové menu.

    Bella Malta

    Na pizzu si zajděte do restaurace Bella Malta!

    Il Naturale

    Pokud hledáte čerstvé mořské plody v neformálním prostředí za skvělé ceny, zajděte do restaurace Il Naturale, kde podávají těstoviny s humrovými ravioly nebo rizoto s mušlemi… nebo cokoli jiného z jejich rozsáhlého jídelního lístku.

    Restaurace v hotelu Taj Mahal

    A pokud chcete ochutnat něco úplně jiného, vyzkoušejte indickou kuchyni v hotelu Taj Mahal.

    Riccardo’s

    Další dobrou volbou je italská restaurace Riccardo’s! Nabízejí také polední menu a jejich ceny jsou příznivé (25 eur na osobu). Vyzkoušejte rizoto s krevetami nebo špagety s humrem – obě možnosti jsou vynikající!

    KDE SE NA MALTĚ UBYTOVAT?

    Na Maltě je výběr hotelů omezený. Nejlepší hotely v zemi se nacházejí ve Sliemě a St Julian’s. Mimo tyto dvě oblasti budete mít štěstí, když najdete hotel s více než třemi hvězdičkami, což je známka toho, že nemusí splnit očekávání. Před rezervací hotelového ubytování na Maltě doporučujeme náležitou péči, protože zde není mnoho možností a ceny většiny hotelů tuto skutečnost náležitě odrážejí!
    Hotelový sektor na Maltě se skládá ze směsi moderních a tradičních stylů. Nejlepší hotely se nacházejí především ve Sliemě, zátoce St Julian’s Bay, Vallettě a Marsaxlokku (poblíž letiště). Tyto oblasti nabízejí lepší možnosti hotelového ubytování, ale to má svou cenu! Pokud chcete cestovat s omezeným rozpočtem, rezervujte si hotel mimo tyto oblasti – například v Mriehelu nebo Ħamrunu. Pokud však peníze nejsou problém, ubytujte se v blízkosti všech akcí, abyste při cestování o nic nepřišli!
    Pokud chcete mít během svého pobytu mimo domov klid, vydejte se do kopců, kde je k dispozici spousta klidných míst pro pobyt.

    7 nejlepších hotelů, ve kterých byste se měli na Maltě ubytovat

    Boutique hotel Malta by Design

    Tento hotel se nachází v centru města Sliema a nabízí výběr moderních pokojů s balkonem. Poloha hotelu je ideální pro poznávání historických památek v okolí nebo jen pro odpočinek na jedné z nejoblíbenějších maltských pláží! Čím se tento butikový hotel odlišuje od ostatních? Všichni jeho zaměstnanci jsou odborníci na maltskou kulturu a historii a vždy se rádi podělí o své znalosti.

    Qawra Palace Hotel

    Jedná se o nejluxusnější hotel na Maltě. S celkem 107 pokoji je nemožné tento palác při prohlídce vynechat! Hotel Qawra Palace nabízí celou řadu zařízení a vybavení pro všechny hosty od levných cestovatelů až po královské rodiny: tenisové kurty, bazén, klimatizované salonky s bezplatným Wi-Fi připojením k internetu a nepřetržitou recepční službu.

    Grand Hotel Excelsior

    Tento historický hotel ve Sliemě stojí na útesu s výhledem na Panamský záliv. Nabízí venkovní bazén, fitness centrum a tradiční maltská jídla podávaná v restauraci. Grand Hotel Excelsior byl kompletně zrekonstruován a nabízí moderní vybavení, jako je klimatizace, bezplatné Wi-Fi v celém objektu a televizory s plochou obrazovkou v každém z pokojů.

    Dolmen Resort & Spa

    Nachází se jen pár minut od letiště, takže je ideální pro cestovatele, kteří chtějí bydlet někde poblíž. Dolmen Resort & Spa (dříve známý jako Hilton Malta) nabízí jak levné, tak luxusní možnosti s moderním vybavením, jako je Wi-Fi připojení ve všech prostorách! Na místě je k dispozici řada aktivit: bazén, fitness centrum, lázně, dětský klub a další!

    Waters Resort and Spa

    Tento hotel se nachází na okraji zálivu St Julian’s Bay s krásným výhledem na Sliemu. Waters Resort and Spa nabízí vše, co má správný rodinný resort mít: bazén s dětskou částí, restauraci s tradiční maltskou kuchyní a venkovní stoly, kde si hosté mohou vychutnat jídlo pod širým nebem!

    Iberostar Paradise Island 5* Star Hotel & Casino

    Hotel Iberostar se nachází v centru hlavního města Malty a nabízí krásný výhled na Vallettu. Na místě je také kasino, kde mohou hosté zkusit své štěstí v ruletě nebo blackjacku! Hotel nabízí řadu pokojů, z nichž nejlepší se nacházejí uvnitř historické pevnosti.
    Pokud cestujete v rámci rodiny, pak pro vás může být tento hotel ideální: k dispozici je 127 pokojů rozdělených do následujících kategorií: Rodinné pokoje, apartmá Junior a apartmá.
    Iberostar Paradise Island má také bazén se skluzavkou pro děti a také bazén s výhledem na moře.

    St George’s Bay Resort

    Tento hotel se nachází jen několik minut od letiště. Hotel St George’s Bay nabízí výhled na úchvatné pobřeží Malty, a přestože se nachází na okraji Valletty, mohou si hosté užívat přístupu ke všemu, co toto pulzující město nabízí! Resort St George’s Bay nabízí ubytování pro všechny finanční skupiny: od levných pokojů až po rodinná apartmá.

    JAK SE PO MALTĚ PŘEPRAVOVAT?

    Nejlepší je pronajmout si auto a vydat se na vlastní cestu po Maltě. Budete tak mít možnost prozkoumávat Maltu podle vlastního uvážení a zastavovat, kdykoli a kdekoli se vám zachce (i když je rozumné nezabloudit příliš daleko od hlavních měst, protože se zde nacházejí velmi odlehlé oblasti).
    Pokud si nechcete pronajímat auto, můžete se po městě projet také taxíkem. Není to však v žádném případě levné, takže buďte připraveni – taxíky na Maltě si účtují spíše za ujetý kilometr než za hodinu/den, což je dražší pro jednodenní výlety, ale levnější pro delší pobyty!
    Perfektní pro přepravu na Maltě jsou místní autobusy, které jsou levné a poskytují skvělý výhled na okolní krajinu. Připravte se však na určitou dávku dobrodružství, které se skrývá v zajímavém stylu řízení místních řidičů a v žádném případě se plně nespoléhejte na jízdní řády místní hromadné dopravy.
    Vynikajícím způsobem, jak si prohlédnout Maltu, je plavba lodí, protože tak budete mít možnost prozkoumat pobřeží zblízka! Pokud chcete získat více informací o tom, jaké lodě jsou k dispozici nebo kolik stojí, kontaktujte nejbližší půjčovnu lodí, která bude dozajista někde poblíž

    ZÁVĚREM

    Doufáme, že vás tento článek o nejzajímavějších místech Malty zaujal, a budeme rádi, když nám v komentářích pod článkem napíšete svůj názor!

    - Advertisement -
    Top Homepage Banner Advertise With Us 30%

    ZANECHAT ODPOVĚĎ

    Zadejte svůj komentář!
    Zde prosím zadejte své jméno

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Nejnovější články

    Vzdělávání 2.0 – Virtuální univerzity a budoucnost akademického světa

    Úvod V dnešním digitálním světě prochází akademický svět zásadními proměnami. Virtuální univerzity a online vzdělávání se stávají neodmyslitelnou součástí moderního...

    Móda bez hranic – Genderfluidní design a budoucnost oděvního průmyslu

    Úvod Vítáme vás už na úvod našeho blogu zabývajícího se tématem genderfluidního designu v oděvním průmyslu. Téma genderu a identity...

    Jak koupit motocykl? Nová motorka anebo bazarový stroj?

    Pro mnoho lidí, kteří jsou ve světě jednostopých vozidel nováčci, je to obtížná otázka. Odpověď závisí na několika faktorech,...

    Motocyklové společnosti Zontes, CFMOTO a Voge se prosazují na evropských trzích, kterým dosud dominovali japonští nebo evropští výrobci

    Motocyklové společnosti Zontes, CFMoto a Voge pronikají na evropské trhy, kterým dosud dominovali japonští nebo evropští výrobci. Tyto tři...
    - Advertisement -spot_imgspot_img

    Výběr redakce

    Vzdělávání 2.0 – Virtuální univerzity a budoucnost akademického světa

    Úvod V dnešním digitálním světě prochází akademický svět zásadními proměnami. Virtuální univerzity a online vzdělávání se stávají neodmyslitelnou součástí moderního...

    Móda bez hranic – Genderfluidní design a budoucnost oděvního průmyslu

    Úvod Vítáme vás už na úvod našeho blogu zabývajícího se tématem genderfluidního designu v oděvním průmyslu. Téma genderu a identity...

    Bude vás zájímat

    Vzdělávání 2.0 – Virtuální univerzity a budoucnost akademického světa

    Úvod V dnešním digitálním světě prochází akademický svět zásadními proměnami....

    Móda bez hranic – Genderfluidní design a budoucnost oděvního průmyslu

    Úvod Vítáme vás už na úvod našeho blogu zabývajícího se...
    - Advertisement -spot_imgspot_img

    You might also likeRELATED
    Recommended to you